Zottegem

De Hoevebrouwers

Als bio-ingenieur gespecialiseerd in voedingsprocessen en beide gepassioneerd door bier was de stap snel gemaakt om eigen recepten te ontwikkelen. Wat begonnen is in 2001 als hobby in onze keuken is uitgegroeid tot commercialisatie van onze bieren sinds 2006. Naast onze eigen recepten, creëren we eveneens unieke recepten met onze proefinstallatie voor verenigingen en bedrijven. Kom gerust langs in onze winkel/proeflokaal op woensdagavond of zaterdagmorgen. Schol of Spets zoals we in Zottegem zeggen.

www.dehoevebrouwers.be

Gavere

Hedonis

Uit hun naam zelf blijkt dat ze het streven naar genot als het hoogste goed beschouwen. Met bieren als Ouwen Duiker, Suzanne en Excuse Me While I Kiss My Stout zal dit genot op 1 juni zijn verzekerd

Oudenaarde

Petre Devos

Petre Devos was een historische brouwerij uit Oudenaarde. Na 45 jaar stilte pikken we de draad terug op met een nieuwe creatie én de missie om u terug te laten genieten van de bieren van weleer.

www.petredevos.com


Gavere

Oosteke Brouwers

Het verhaal van de OostEke Brouwers begint enkele jaren geleden in Eke, waar een liefhebber van de zwaardere Belgische bieren (Alain Senechal) besloot om zelf eens een poging te ondernemen om bier te brouwen. Omdat alleen toch maar alleen is, werd algauw de hulp ingeroepen van een bevriende bierfanaat uit Oostakker (Gert Cammerman). Vandaar ook de naam OostEke Brouwers. Ondertussen is er een derde biergepassioneerde opgestaan en zet ook Lode Dehu zijn schouders onder het OostEke Brouwers verhaal.

www.oostekebrouwers.be

Moen

Alvinne

Wereldklasse! Alvinne maakt voor u zure bieren van wereldklasse. Een constante kwaliteit is hierbij key. Dat bewijzen we door onze bieren aan te mogen bieden in top bars wereldwijd.

Authenticiteit! Alvinne bieren zijn uniek dankzij de Morpheus gist. Bijna al onze bieren worden gebrouwen met onze eigen, unieke gist, afkomstig uit de wilde natuur. De gist bepaalt in grote mate de smaak van het bier en dus onze eigenheid, authenticiteit. Noem het maar de Alvinne touch! Die Alvinne touch kan u ook terugvinden in ons niet zuur, traditioneel bier.

www.alvinne.com


Deerlijk

Klootzakske

Zelf omschrijven ze hun gerstennat als een blond bier met ballen 😉. Wie durft het te komen proeven ?

www.klootzakske.be


Kluisbergen

Kluiz

Brouwerij Kluiz bevindt zich in Anseroeul, een klein groen dorpje aan de voet van de Kluisberg in België. Ze ontleent haar naam aan het woord Kluizenaar. Volgens de legende zou Liedericq, de eerste graaf van Vlaanderen en stichter van de steden Rijsel en Brugge, hier geboren zijn. Veel plaatsen verwijzen nog steeds naar hem.

Het hoogste punt van de Berg ligt 141 meter boven het zeeniveau en wordt omringd door overvloedige fauna en natuur. Veel toeristen komen hier met hun familie vertoeven. Van hier vertrekken verschillende wandelingen die soms Wallonië, soms Vlaanderen doorkruisen.

De vele bronnen van de Berg geven kwaliteitsvol grondwater, rijk aan mineralen en kalk. Onmisbare ingrediënten voor het maken van de Kluiz.

www.kluiz.be

Gent

Dok Brewing Company

Dok Brewing Company is een innovatieve microbrouwerij met gezellige brewpub of 'brouwcafé' in Hal 16, Dok Noord, Gent.

We brouwen onze eigen bieren ter plaatse en laten je graag kennis maken met nieuwe smaken en stijlen zonder de traditie van de Belgische biercultuur uit het oog te verliezen. Ons bier proef je vers van de tap. Op onze 30 taps vind je ook een gevarieerde selectie van binnen- en buitenlandse bieren.

www.dokbrewingcompany.be

Ename

HopsaSam

Deze Enaamse brouwer presenteert dit jaar de Nonniversaire en de Stouten Blackie. De Nonniversaire won al verschillende internationale Beer Challenges en de Stouten Blackie won vorig jaar nog goud op de Brussel Beer Challenge. Lijkt ons dus meer dan het proeven waard 😋!!

www.hopsasam.beer


Anzegem

't Verzet

Brouwerij 't Verzet staat voor de gebalanceerde bieren met een hoek af. Sinds 2016 laten de brouwers van 't Verzet hun creativiteit botvieren in hun eigen ketels van Brouwerij 't Verzet in het West-Vlaamse Anzegem.

www.brouwerijtverzet.be